Bilde: Ida Therese Johansen 

Med 864 millioner daglige brukere, har Facebook nå lansert deres nye storsatsing som gir deg muligheten til å tilbringe arbeidsdagen på Facebook.  

Facebook at Work
Den nye tjenesten Facebook har skapt skal gi bedrifter muligheten til og kunne kommunisere, dele og gruppere lettere med sine ansatte ved hjelp av deres nye tjeneste Facebook at Work. Tjenesten skal tilby alt de gjør i dag, men den skal være et verktøy som skal gjøre det lettere for oss å kommunisere med hverandre i arbeidshverdagen. På The New York Times´ blogg, Bits, forteller de at denne nye tjenesten nøye planlagt. Den er inspirert av hvordan Facebooks ansatte kommuniserer, og er basert på dette.

I følge Business Insider vil den skille seg fra dagens konsept ved at den ikke vil vise annonser eller spore data. Tjenesten er i dag gratis for det lille knippet som tester ut tjenesten, men man kan tenke seg at i fremtiden vil tjenesten koste penger.

facebook-76536_640
Facebook lanserte i 2004. Bilde hentet fra Pixbay

Er tjenesten egentlig ny?
Det finnes allerede liknende tjenester som Facebooks “at Work”. Yammer er kanskje den mest kjente, som også er et nettverk som skal gjøre kommunikasjonen på arbeidsplassen enklere. Med over 200 000 bedrifter over hele verden, inkludert DHL og Shell som brukere, vil Facebook klare å konkurrere?

Fordelene med å velge Facebook at Work som plattform for internkommunikasjon, er at vi er alle kjent med Facebook. Deres tjeneste vil gi deg mulighet til enten å koble din eksisterende profil opp mot ”at Work” eller du kan lage en ny profil. Tjenestene vil være separerte, og ting du gjør på din private profil vil ikke bli vist til dine kollegaer. Den vil altså bygge på den allerede kjente kunnskapen du har om Facebook, opp mot din bedrift og den interne kommunikasjon på arbeidsplassen.

Svar på fremtidens digitale løsninger?
Med en slik tjeneste hvor all den interne kommunikasjonen går gjennom én plattform, kan man tenke seg at tjenester som e-mail og intranett vil gå bort. Brev har allerede blitt erstattet med e-mails og fysiske reiser med skypesamtaler, og dette er enda ett nytt steg mot en mer digital arbeidsdag. Mulighetene for å slippe fysiske møter kan man også tenke seg at tjenesten vil kunne løse ved hjelp av chattegrupper som mange allerede i dag er kjent med. Slike løsninger gjør det også lettere å kommunisere med andre avdelinger på din arbeidsplass. Ikke bare i samme bygg, men over hele verden.

Hva med sensitiv informasjon?
For mange som bruker Facebook kan det være vanskelig å klare å skille mellom den vanlige Facebook tjenesten, og tjenesten Facebook at work. Hva skjer med sensitiv informasjon som blir delt og lagt ut på @work? Har du koblet begge profilene dine sammen til en, kan du selv velge hvem du skal dele det med. Har du to forskjellige profiler, vil disse ikke krysse hverandre.

Når det kommer til eierskap av informasjonen, er det bedriften selv som eier denne. I likhet med vanlig Facebook, eier de ikke bilder, informasjon eller innhold. Facebook @ Work har andre personvernsinnstillinger enn vanlige Facebook, i likhet som et vanlig Intranett. Som vanlig jobbmail, er det bedriften selv som eier og styrer disse.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.13.46

Det finnes nå informasjon på norsk om @Work. Skjermdump hentet fra www.facebook.no 

Dagens tilgang
I dag er det kun de med amerikansk iTunes konto som har tilgang til tjenesten, i tillegg må arbeidsgiver sette opp en arbeidskonto. Men man kan tenke seg at små og store bedrifter over hele verden i nærmeste fremtiden vil kunne få tatt i bruk tjenesten. 

For mer informasjon om ny teknologi og konvergens, se Arne Krokans innlegg ”Hvordan utvikles ny teknologi?”

Kilder og mer informasjon om Facebook at Work:
Apple – iTunes: Facebook at Work

Bits – New York Times: Facebook Looks to the Workplace for Future Growth 

Business Insider: Facebook Finally Unveils A Way To Spend Your Entire Workday on Facebook 

The Next Web: Facebook launches Facebook At Work… but you probably won´t be able to try it yet. 

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

5 Comments

Åse Marie

Veldig interessant Ida 🙂 Spennende hvordan Facebook utvikler seg, og det blir interessant å se hvordan de og vi utvikler produktet.
Det jeg skulle likt og sett nærmere på, nor jeg leser ditt innlegg her er om bedrift sikkerheten er ivaretatt. Vi vet jo alle at det vi deler på facebook i dag som enkelt personer eies av facebook.
Hva med sensitiv informasjon som bedrifter ofte snakker om internt? vil det også eies av facebook gjennom denne nye tjenesten?

Lykke til videre Ida og god sommer 🙂

Reply
Ida Therese Johansen

Hei Åse!
Tusen takk for tilbakemelding. Det du skriver er interessant, så det skal jeg se nærmere på før levering 🙂 Lykke til selv, og ha en fin sommer 🙂

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *