Bilde: Ida Therese Johansen

Gjennom sosiale medier synliggjøres våre relasjoner gjennom sterke og svake bånd. Jeg skal se nærmere på dette, i tillegg til bridging og bonding. Vi kan bruke sosiale medier til vår personlige fordel, i tillegg kan markedsførere bruke sosiale medier til å markedsføre produkter og tjenester direkte til målgruppen.

Våre svake og sterke bånd på Facebook
Sosiale medier handler blant annet om “sosial kapital”. Magma definerer sosial kapital som  ”de ressurser som en person kan skaffe ved hjelp av sine kontakter.” Det er de ressursene og den kunnskapen vi har tilgang til utover våres egne.

facebook-76536_640
Facebook, kongen av sosiale medier. Bilde hentet fra Pixbay

Svake og sterke bånd er noe vi lett kjenner igjen i sosiale medier.Sterke bånd handler om våre bånd, eller relasjoner, til familie og venner. Disse deler vi alt med. Mens svake bånd er de bekjentskaper vi har. Det kan være en du gikk i klasse på ungdomsskolen med, eller naboen nederst i gata. Sosiale medier som Facebook, er et eksempel hvor vi både har svake og sterke bånd, og hvor disse synliggjøres. Vi holder oss oppdaterte på alle de vi er venner med, de vi har både svake og sterke bånd til. Om de er gamle bekjente eller nære familie. Facebook er altså et godt verktøy for å opprettholde en viss kommunikasjon, spesielt til de svake båndene vi har.

Bonding og bridging med LinkedIn
En annen type sosial kapital kaller vi bonding. Uttrykket hører vi ofte i sosiale sammenhenger, og går ut på at vi utvikler relasjoner og forsterker bånd med andre mennesker. Dette er en gjensidig prosess, som krever noe fra begge parter. Bridging er også en type sosial kapital, og handler om at vi bygger broer mot andre miljøer og relasjoner. Vi skaper et samlet nettverk, der vi blir mer kjent med andre mennesker.

LinkedIn er en type tjeneste som tilbyr deg nettopp dette. Å utvikle relasjoner og skape et samlet nettverk kan være utfordrende, men med en slik sosial tjeneste er det superenkelt. Bytter vi for eksempel jobb, eller har ny utdanning er det alltid lurt å oppdaterer dette på våre profiler. Du vil da kanskje ha større sjanse for at en gammel bekjent er i den bransjen du vil inn i, og kan se dette. Dine mulighetene blir større. Det lønner seg alltid å kjenne noen som kjenner noen, og ha mange folk i kretsene dine. Bonding og bridging kan være vanskelig, men bruker du tjenester som LinkedIn, kan jobben være svært enkel. Og med litt flaks, kan drømmejobben være nærmere enn du tror.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 15.47.28
LinkedIn er en populær tjeneste verden over. Skjermdump hentet fra https://www.linkedin.com

Ny venneforespørsel = Godta?
Det kan være en liten tankevekker hvis du får en venneforespørsel fra din fremtidige sjef på Facebook. I en rekrutteringssituasjon, kan det være vanskelig å bestemme seg for om man skal godta en forespørsel eller ikke. Noen liker å holde sin Facebook-profil privat for kollegaer og bekjente, mens for andre er det helt naturlig å legge disse til.

Det kan være positive og negative sider ved å være venn med sjefer og kollegaer på Facebook. Har du kontroll på hva som blir lagt ut på dine sosiale medier, kan det å være venn med sjefen eller kollegaene på for eksempel Facebook være en fordel. Har dere for eksempel like interesser, kan dette styrke i dine relasjoner. Det kan skape nye muligheter for deg, både i jobbsammenheng og privat. Ser sjefen dine supre bilder og din fotointeresse på Facebook, og han kanskje trenger noen til å ta portrettbilder av alle ansatte, kanskje han spør deg? Slike muligheter kan skape positive relasjoner for deg.

Ulemper finnes det også ved å godta venneforespørseler fra sjefen. Noen ganger kan innhold på sosiale medier bli for personlig. Mange deler bilder, statuser og meninger, som kanskje er litt private på Facebook. Det kan være vanskelig å skille mellom hva som er privat og hva som er greit å dele med sjefen din. For på noen arbeidsplasser finnes det kulturforskjeller. For noen sjefer er sjefer, og grenser på hva som er greit og ikke kan være vanskelig å vite.

Det er der vi er
I vårt samfunn hvor over 3 millioner nordmenn er på Facebook og 28% bruker Twitter daglig, er det klart det er viktig at markedsførere har kompetanse i sosiale medier. For vi er der, og vi bruker mye tid på sosiale medier.

Over 3 millioner nordmenn er på Facebook. Metronet skriver at ” Mediekanalen er en effektiv annonseplattform, med svært avanserte segmenteringsmuligheter. Dette legger til rette for målrettede og kostnadsbesparende kampanjer.” Markedsførere kan nå en spesifikk målgruppe med sosiale medier. Spesielt Facebook, som gjør det mulig for markedsførere å nå sine segmenter med annonser som er tilrettelagt segmentet. Så er din målgruppe 25-44, kan Facebook være riktig plattform for deg.
word-cloud-639317_640

Det finnes tusenvis av tjenester på nett. Bilde hentet fra Pixbay

Gjennom sosiale medier kan man inkludere målgruppen aktivt. Man kan skape en toveiskommunikasjon mellom målgruppen og bedrifter med produkter eller tjenester. Dette gjør at vi som markedsførere får en større kontroll over arenaen av informasjon som kommer ut, og vi skaper store rom til tilbakemeldinger, ros og ris. Da kommer vi over til en annen fordel, som er at markedsførere som har kompetanse i sosiale medier kan oppdage misnøye rundt produkter eller tjenester, og de kan måle dette. Og det når man kan måle noe, er det mye lettere å forbedre. Man kan bruke sosiale medier til omtale og tilbakemeldinger, og jungeltelegrafen er billigere en store kampanjer og reklamefilmer. Men omtale kan være både positive og negative, og det er viktig å være klar over.

Har du som markedsfører kompetanse i sosiale medier, kan dette altså blir brukt til din fordel. Er du kjent med de forskjellige sosiale mediene, hvem som bruker de og hvordan de gjør dette, kan du oppnå stor suksess med markedsføring av produkter og tjenester direkte til ditt segment.

Kildehenvisninger i løpende tekst.

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *