Mange er enige om at det er høy kvalitet og relevant innhold som vil være nøkkelen til suksessfull digital markedsføring i fremtiden. Men hva blir trendene i 2015?

Utviklingen av digital markedsføring er i full gang, og hvert år kommer det nye måter å markedsføre seg på digitalt. Men hvordan blir den digitale markedsføringen i 2015? Hva er det vi kan forvente å se mer av? Det finnes ingen riktige svar, men vi kan ved hjelp av research rundt temaet se på trender og utvikling. Om trendene faktisk skjer i virkeligheten kan være en utfordring, men jeg vil nå se på de tre trendene jeg tror kan bli store i 2015.

Content markedsføring
Content marketing, eller innholdsmarkedsføring på godt norsk, er i følge Content Marketing Institute en type markedsføring som;

«fokuserer på å skape og distribuere verdifull, relevant og konsistent innhold for å tiltrekke seg og beholde en klart definert målgruppe – og, til slutt, for å drive lønnsom kunde handling.»
(Content Marketing Institute, egen oversettelse)

Denne typen markedsføringen gir markedsførere i følge In Bound Now, muligheten til å skape mer relevant og enda mer inspirerende innhold. Det kan være i form av blogginnlegg, bøker på nett og videoer. Videre skriver In Bound Now at selskapene vil betale enda mer til oppmerksomhet til kundeopplevelsen, innholdet vil være mer rettet mot målgruppene. Det finnes utallige kombinasjoner markedsførere kan benytte seg av i form av lyd, tekst og bilder, som gjør innholdet sterkere og er klarere rettet mot målgruppen. Dette kan skape konkurransefortrinn for bedriften.

Flere bedrifter benytter seg av denne typen markedsføring. Et konkret eksempel på en bedrift som jeg mener er flinke på dette, er GoPro. De har en veldig unik måte å markedsføre på. De bruker sterke visuelle bilder og videoer på sine nettsider og på Youtube. I markedsføringen sin selger de visuelle opplevelser, men produktene er ikke med.
Skjermbilde 2015-06-03 kl. 17.45.25
GoPro deler filmer fra folk i hele verden. Skjermdump hentet fra https://gopro.com/channel/

I 2015 tror jeg at vi kommer til å se mer av denne typen markedsføring. Jeg tror det kan skape sterkere bånd mellom bedriften og deres målgruppe. Selv om denne typen markedsføring har vært kjent lenge, tror jeg at innholdet bedriftene skaper i 2015 vil være med på å tiltrekke seg enda flere brukere enn før.

Mobil markedsføring
Hver dag bruker millioner av mennesker mobiltelefon, og i mange forskjellige typer sammenhenger. Enten det er privat, i jobbsammenheng eller i sammenheng med utdanning, er de fleste av oss aktive brukere av mobiltelefon.

Allerede i 2008 ble vi introdusert for de første mobilapplikasjonene. Også i 2015 vil mobilapplikasjoner ha en stor innvirkning på hvordan den digitale markedsføringen vil bli utført, spesielt i forhold til annonser og reklame. Annonser på mobile enheter vil vokse raskt, i følge In Bound Now.

I følge Metronet bruker 399 millioner brukere Facebook bare via mobil, noe som er ca. 80 prosent av Facebooks trafikk. 2,4 millioner nordmenn sjekker Facebook daglig, hvor 1,9 millioner av disse gjør dette via mobiltelefonen. Derfor er det viktig for markedsførere å være tilstede der brukerne bruker mye tid. Skal man konkurrere med andre bedrifter og skape fortrinn, er det viktig å være der brukerne er.

Ved voksende bruk av mobiltelefoner og andre elektroniske løsninger som nettbrett, er bedrifter nødt til å tilrettelegge sine nettsider, slik at de er optimale for bruk på mobile løsninger.

Mobil har også mange andre muligheter som ingen andre kanaler har. På mobil kan du bruke SMS, MMS, push notifications, markedsføring i applikasjoner og i spill. Mange bedrifter bruker QR koder og lokasjonsbaserte tjenester (Mobile Marketing) . Det finnes utrolige mange ulike måter å utforme markedsføring på mobil, man må bare finne ut hvilke som passer det du er ute etter. Det vil stå på hva du ønsker si, hvordan du vil si det og til hvem du ønsker å si de til. For ved voksende bruk av mobiltelefoner og andre elektroniske løsninger som nettbrett, er bedrifter nødt til å tilrettelegge sine nettsider, slik at de er optimale for bruk på mobile løsninger.

Det finnes mange som er gode på mobil markedsføring. L’Oreal Paris er en av de. Allerede i år har de lansert to ulike gratis applikasjoner på mobil. Den ene er et eksempel på hvordan markedsførere ønsker å tilpasse innhold på mobil for å gjøre det enda mer relevant for brukerne (Mobile Marketer.com) . Man ønsker også forhåpentligvis, at de gir mer respons. Teknologien i applikasjonen går ut på at den skal gjenkjenne fargen på håret til brukeren i et bilde, for så å anbefale fargeprodukter i serien Ombre til brukeren. Det kommer da opp kun de fargene som passer brukeren, og man kan bla i fargene.
Skjermbilde 2015-06-04 kl. 15.13.47
På nett finner du også hjelp med farge. Skjermdumpt hentet fra http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour

I 2015 må de bedriftene som ønsker å konkurrere, optimalisere sine løsninger for mobilbruk, og tilrettelegge markedsføringen der målgruppen er. Det kan være i forhold til apper, annonser og reklame for mobile løsninger, eller tilrettelegge sine nettsider.

Markedsføring på sosiale medier
Allerede på 1970 tallet ble det oppfunnet tjenester som lot mennesker kommunisere med andre gjennom internett, det vi kaller en-til-mange kommunikasjon (SNL). Siden dette har det bare spredd seg. Nå kan alle skape innhold, og spre det.

Ved markedsføring på sosiale medier, er det lettere å tilpasse sin markedsføring direkte til målgruppen. Med over 3 millioner nordmenn på Facebook, blir dette en av de største sosiale mediene i Norge. I følge Store Norske Leksikon, ligger Twitter og Instagram rett etter. Er målgruppen din for eksempel 25-44 år, vil Facebook være det mediet du bær satse på. Vil du nå de litt yngre, vil Instagram være mediet for deg. Man kan også bruke søkemotoroptimalisering, hvor man jobber med å forbedre bedriftens eller organisasjonens synlighet på forskjellige søkemotorer, som Google.

Markedsføring i sosiale medier kan ligne veldig på vanlig markedsføring, men det er flere ting man kan gjøre for å nå målgruppen enda bedre enn i de mer tradisjonelle mediene. Man kan spisse, og utvikle innhold rettet enda mer mot målgruppene og interessentene. Du har også utrolig mange forskjellige kanaler du kan spille på.

Som markedsfører i sosiale medier, er det flere helt spesifikke ting man kan gjøre. En av de viktigste tingene er å måle, slik at du har oversikt over resultater. Det kan være utfordrerne å måle markedsføringsaktiviteter på nett, men med redskap som Google Analytics kan man hente ut mye verdifull informasjon. Andre ting som er viktig er at du har en plan. Markedsaktiviteter fungerer dårlig hvis de ikke er planlagt, og det samme gjelder ved bruk av sosiale medier. Skal du bruke Twitter, bør man skrive minimum 3 tweets om dagen. Skal du ha en Facebook profil, bør man være tilgjengelig til å svare på spørsmål.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 15.41.08
Med Google Analytics kan du måle aktivitet på nett. Skjermdump hentet fra https://www.google.com/analytics/

Har din bedrift tenkt på å markedsføre seg i 2015 digitalt, kan sosiale medier være med på å nå direkte til din målgruppe. I tillegg til andre interessante grupper, eller fremtidige målgrupper. Liker folk det du har å si, kan dette skape gode muligheter, og folk vil spre ditt budskap til andre hvis de føler din bedrift har fortjent det.

Kilder
Content Marketing Institute: What is content marketing http://contentmarketinginstitute.com/what-is-content-marketing/
Lesedato 19/02/15

In Bound Now: 10 online markeing trends predictions 2015 http://www.inboundnow.com/10-online-marketing-trends-predictions-2015/ Lesedato 16/02/15

Metronet: sosiale medier 2014
https://metronet.no/statistikk-sosiale-medier-2014/
22/02/15

SNL: Sosiale medier
https://snl.no/sosiale_medier
22/02/15

Top 10 mobile advertising campaigns from the first half of 2014
http://www.mobilemarketer.com/cms/news/advertising/18118.html
Lesedato 04/06/15

Wikipedia: Mobile app
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_app
Lesedato 21/02/15

Wikipedia: Søkemotoroptimalisering http://no.wikipedia.org/wiki/Søkemotoroptimalisering
22/02/15

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *