Skjermdump www.sixbondstreet.no 

E-handel.com tester nettbutikker, og har 10 hovedkriterier de går ut i fra når de gjør dette. De vil med disse, gjøre nordiske nettbutikker bedre. Jeg vil nå bruke disse kriteriene, og se på nettbutikken www.sixbondstreet.com, som siden 2012 har tilbydd det norske folk luksusinteriør på nett. Her kommer vurderingen: 

1. Førsteinntrykk
Jeg får ett godt førsteinntrykk av websiden. De har et fint, rent og oversiktlig design.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.27.39
Landingssiden til Six Bond Street. Skjermdump hentet fra www.sixbondstreet.no

Den virker brukervennlig, med en godt lesende sort font i forhold til en helt lys bakgrunn. Fine store bilder er også på landingssiden, som laster seg fort opp. God navigering på nettsiden, god produktpresentasjon. Et helhetlig og godt førsteinntrykk.
Terningkast: 5

2. Synlighet
Ved søk på Google av bedriftens nettsted kommer den opp som første valg, noe som er bra. Deres wordpress-blogg kommer også opp høyt på listen. De mangler Google+ side. Av bilder kommer det lite opp av, og kun en liten utgave av deres logo kommer opp ved søk av nettbutikken. Ved søk av populære produkter og merker, kommer nettsiden ofte høyt på Google. Dette er bra, for de selger flere eksklusive merker i deres nettbutikk som du ikke finner i mange andre norske nettbutikker. De bruker ikke Google shopping. Forbedringspotensialet finnes.
Terningkast: 3+

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.29.38
Resultat ved søk i Google. Skjermdump hentet fra www.google.com

3. Brukervennlighet
Produktene på Six bond street er godt kategorisert, noe som gjør nettbutikken ryddig. Det finnes også en søkefunksjon i nettbutikk, som fungerer godt. Dette gjør det enkelt å navigere seg frem til produkter, og søkene som kommer opp er relevante. Nettbutikken er lett å forstå, og oppleves enkel å bruke. Det finnes også en mobilløsning, som også oppleves enkel å navigere på. Samme fonter, design og farger bringer enkelheten fra originalsiden over til mobilløsningen.
Terningkast: 4+

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.31.05
God oversikt over produkter. Skjermdump hentet fra www.sixbondstreet.com

4.Kjøpsprosess
De har to alternativer for levering. Du kan hente varene dine på det postutleveringsstedet som er nærmest deg, eller hjemlevering. Postnord er distributør, og det er disse som styrer leveringene. Du kan også avtale over mail eller telefon, og hente varen din hos deres lager. 

For betaling, kan du velge mellom kortbetaling visa, Mastercard eller faktura- eller delbetaling via Klarna. De tilbyr også gavekort. Mobilløsningen, i likhet med bestilling fra desktop og nettbrett har en enkel betalingsprosess.

Når det kommer til levering, varierer det veldig på produktene de selger. De opplyser på sin hjemmeside at man bør regne med 2 til 4 uker, hvis ikke annen leveringstid er opplyst på produktet.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.34.03
De tilbyr hjemlevering eller henting på møbler. Skjermdump fra www.sixbondstreet.no

Når det kommer til kostnader på frakt og levering, er dette individuelt i forhold til hva du kjøper. De har ingen flat leveringspris. Frakten blir beregnet i handlekurven. Jeg testet ut dette, ved å legge et lys i handlekurven. Jeg la så inn området jeg bor i, som er rett i utkanten av Oslo. Fraktkostnadene på dette lyset ble på 65 kr. På en to-seters sofa, kommer fraktkostanden på rett under 700 kr.
Terningkast: 4+ 

5. Teknologi/ hastighet
Hastigheten på siden virker veldig bra. Det er mange store bilder som har god oppløsning, i tillegg til mange produktbilder, men dette senker ikke hastigheten. Når jeg tester hastigheten på PageSpeed Insight i Google, scorer mobilutgaven 63/100, mens datautgaven 78/100. DrLykke er en annen norsk nettbutikk som selger interiør. De scorer 73/100 på mobilutgaven og 63/100 på datautgaven. Derfor vil jeg si at hastigheten er bra, men kan bli bedre.
Terningkast: 4

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.36.03
Google kommer også med tips for forbedring. Skjermdump fra Pagespeed Insights.

6. Kundetilfredshet
På deres nettbutikk finnes det ingen vurderinger fra kunder. De har heller ingen rangeringsfunksjon på Facebook. Søker man på kundetilfredsheten til nettbutikken kommer det ingenting opp heller.
Terningkast: 1

7. Trygghet
Jeg opplever nettbutikken som ganske trygg. Jeg har ikke bare sett tv reklame for nettbutikken, men de har godt merket kontaktinfo og oppdatert info om butikken lett tilgjengelig i nettbutikken. Organisasjonsnumre og kontoradresser ligger også på nettsiden.

I nettbutikken har de gode prisvisninger. Det er godt merket hvor mye produktet kostet før salget, og hva salgsprisen er.

Når det gjelder returordning utover normal angrefrist, har kunden 30 dagers åpent kjøp. Kunden må selv betale fraktkostnadene som kan komme ved retur av et produkt. Nettbutikken tilbyr telefonsupport hverdager fra 09.00 til 17.00, i tillegg til epost og chatteløsning på nettsiden.
Terningkast: 4+

8. Kundekommunikasjon
De er aktive på Facebook med inspirasjons bilder og tilbudsposter. I forhold til størrelsen på nettbutikken, vil jeg si de har ganske mange likes. Rundt 26 000 har likt Facebook siden deres. Man kan ikke kontakte de direkte på Facebook. De har også en blogg, som de oppdaterer jevnlig på. Her skriver de for det meste om trender. De har også Twitter-konto, Instagram-konto og Youtube-konto. På Instagram og Facebook svarer de ofte på kommentarer, noe som er bra.
Terningkast: 4

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 16.38.46
Six Bond Streets Facebook side. Skjermdump hentet fra www.facebook.no

9. Priser & utmerkelser
Jeg finner ingenting om at nettbutikken har mottatt priser eller utmerkelser.
Terningkast: 1

10. Konsept og strategi
På deres blogg skriver de at de er ”en eksklusiv norsk nettbutikk som tilbyr et bredt vareutvalg av møbler og interiør. Vi vil alltid ha de nyeste kolleksjonene og følge trender”. Dette kan man kjenne godt igjen i nettbutikken, og jeg syntes det stemmer godt. Jeg har fulgt med på nettbutikken deres i en liten stund, og hver uke kommer det nye produkter. De tilbyr altså eksklusive merker, og nye kolleksjoner blir tilbudt i nettbutikken.
Terningkast: 5

Samlet terningkast: 4

http://www.quicksprout.com/2014/09/10/how-to-write-blog-posts-that-generate-leads/ 

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

2 Comments

Kamilla Johansen

Hei!
Her syntes jeg du har gjort en flott analyse av nettbutikken, SixBondStreet. Du har vurdert nettbutikken fra et åpent standpunkt og du viser mange gode refleksjoner. Både når det gjelder hva butikken gjør bra og hvilke hvilke forbedringspunkter de har. Et lite tips 🙂 På Trustpilot .no kan du måle nettbutikkers hastighet. Ved å innføre dette i analysen vil innlegget bli enda bedre. Jeg savner også noen bilder her. Ved å tilføre bilder i analysen vil innholdet bli enda mer interessant, og du får tydeligere frem hva du ønsker å si 🙂 Bra jobbet!

Reply
Ida Therese Johansen

Hei Kamilla!
Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Utrolig hyggelig at du tar deg tid!
Jeg skal ta med meg tipset om å måle hastigheten, og jeg skal legge til noen bilder. Jeg er helt enig med deg:) Lykke til på siste innspurt!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *