Jeg skal nå, etter målgruppe- og interessentanalysen se på hvordan Mac Cosmetics kan bruke sosiale medier bedre/og på nye måter for å nå sine interessenter/målgrupper. Jeg skal se på utfordringer ved bruken av forskjellige typer kanalvalg, godt innhold og litt om etiske utfordringer til slutt.

Kort om sosiale medier
For at jeg skal kunne si noe om sosiale medier, og hvordan sosiale medier kan brukes på en bedre og på nye måter, vil jeg definere hva det mye brukte uttrykket betyr. SNL definerer sosiale medier som ”nettbaserte tjenester som legger til rette for mange-til-mange-kommunikasjon og hvor innholdet i stor grad skapes av brukerne selv.” En annen definisjon har Ida Aalen skrevet om i boken ”En kort bok om sosiale medier”. Her forklarer hva hun hva vi i Norge ofte legger i uttrykket. Hun kaller det SNS, sosiale nettverkssider. Videre skriver hun at SNS er;

”..nettbaserte tjenester hvor personer kan
1) konstruere en offentlig eller en halv-offentlig profil innenfor et begrenset system
2) lage en liste over andre brukere som de har en relasjon eller kobling til, og
3) der en bruker kan se og navigere seg gjennom sin egen og andres lister over relasjoner” ( 2014, 16)

Det finnes utallige mange flere definisjoner og meninger på hva sosiale medier er, men i denne drøftingen er det disse to begrepsforklaringene jeg bruker. Bedrifter kan bruke verktøyene mot sine kunder som en relasjonsbyggingsverktøy. Nettverksbygging, kan man også kalle det. Man kan for eksempel skape muligheter for enklere to-veis kommunikasjons, oppdateringer om produkter og deling av lenker.

word-cloud-639317_640
Bilde hentet fra www.pixbay.com

Kanaler og innhold
Det finnes i dag utallige kanaler, og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert. Men det er noen som blir mer brukte enn andre. I dag bruker Mac Cosmetics Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Tumblr og Google+. Alle disse kanalene har forskjellige egenskaper, og kan brukes til mange forskjellige formål. Det er viktig at bedrifter virkelig tenker seg om når de skal finne ut hvilke kanaler de vil bruke, før man bestemmer seg for å satse på de. Her er det viktig å tenke på innhold. Hva ønsker, trenger og vil bedriften dele? Vil bedriften bruke flere kanaler, er det også viktig å tenke på at kommunikasjonen på de forsjellige kanalene ikke kan være identisk. Informasjon må skreddersys for alle de ulike kanalene som er på markedet i dag.

Fordeler, ulemper og hvordan bruke sosiale medier på en bedre måte

Facebook
facebook-76536_640
Bilde hentet fra www.pixbay.com

Om Facebook
Statistikk fra 31 mars 2015, viser at Facebook har 1,44 milliarder aktive brukere, hvor 936 millioner av disse bruker Facebook daglig. Facebook kan kanskje beskrives som verdens største sosiale rom. Tjenesten ble lansert i 2004 av Mark Zuckerberg.

Fordeler
Ved bruk av Facebook har man et godt utgangspunkt for å nå brukere over hele verden. Mac har 9,4 millioner følgere på Facebook (Oppdatert tall: 02.06.15), og er flinke til å oppdatere. De legger ut alt fra bilder av kolleksjoner, eventer og statuser.

Det er også lett å spre det samme budskapet til mange, og man kan spre mye forskjellig innhold og dele lenker til andre kanaler. Det er viktig å være obs på å være obs på deling av andres arbeider og innhold, men Mac deler kun sitt eget på Facebook. Facebook er et veldig visuelt verktøy, og bilder som blir delt skaper veldig ofte stort engasjement (Staude og Marthinsen 2013, 44). 

Ulemper:
Men Facebook, kan være vanskelig å kontrollere innlegg og kommentarer. De har åpen vegg, hvor hvem som helst kan legge ut statuser, bilder og video. Når jeg blar for å se på innleggene og spørsmålene, må jeg noen dager tilbake før jeg finner at de har svart. Det kan være utfordrende for de som sitter å svarer på for eksempel Facebook, for strømmen av kommentarer er høy.

En annen ulempe kan være hva slags innhold man skal dele. Med så mange likes kan det være utfordrende å dele innhold som alle liker. Dette er alltid vanskelig å dele innhold til 9,4 millioner mennesker, å forvente at alle skal like det. Men Mac er flinke på å dele forskjellig innhold, noe for alle i målgruppen.

Hvordan skal Mac bruke Facebook i fremtiden?
Noen hovedpunkter på hvordan de kan forsette bruken av Facebook:
– Fortsette med deling av forskjellige bilder og videosnutter men også lurt å lenke til andre sosiale medier.
– Se på andre måter å få tilbakemeldinger på. Skal man ha en åpen vegg, må man finne et system som fungerer. Når en kunde ikke får svar på det hun lurer på, kan dette være negativt.

Instagram
smartphone-623722_640
Skjermdump hentet fra www.pixbay.com

Om Instagram
Bildetjenesten ble lansert i 2010, og har vokst til en av de største sosiale medietjenestene vi har i dag. De forklarer seg selv som ”a fun and quirky way to share your life with friends through a series of pictures”. Men det er ikke bare mellom venner bilder blir delt, men bedrifter bruker tjenesten til å dele bilder og videosnutter.

Fordeler

Det er fler fordeler med å bruke Instagram. Det finnes mange brukere over hele verden. Over 300 millioner brukere. Det er en kreativ plattform, hvor du kan dele bilder rett til følgerne. Med en så visuell kanal, vil deling av det Mac driver med være ideelt.  Det kan også være en spennende kanal for å finne ut hva folk liker. Spesielt i en bransje som Mac driver i, er det spennende å se hvor mange likes de forskjellige postene de legger ut får, i forhold til forskjellige kolleksjoner og trender. Andre fordeler med Instagram er at det er lett å linke til andre kanaler.

Ulemper
Instagram er ikke lenger den eneste kun visuelle kanalen. Snapchat har kommet på banen og tilbyr omtrent det samme. De har fått konkurranse, og må nå komme med nye ideer for hvordan de skal fornye seg. For Mac, vil ulemper med bruk av Instagram  være “word-of-mouth” fenomenet, men også lite kontroll når det gjelder kommentarer. Det er også ikke like lett å svare direkte til alle som kommenterer.

Hvordan skal Mac bruke Instagram i fremtiden?
Noen hovedpunkter på hvordan de kan forsette bruken av Instagram:
– Oppdatere mer jevnlig
– Dele mer video, selv som de får Snapchat
– Få følgerne mer engasjert i besluttninger

Youtube

youtube-344106_640

Skjermdump hentet fra www.youtube.com

Om Youtube
I mai 2005 ble denne distribusjonsplattformen lansert, og her kan hvem som helst spre originalt innhold. Youtube er kjent og brukt av mange, og er en kanal mange bedrifter og organisasjoner bruker.

Fordeler
Som Instagram, er dette en kreativ og visuell plattform hvor du kan spre originalt innhold. Youtube er også gratis, og det er relativt enkelt å bruke. Altså, det kreves lite å komme i gang. Mac har brukt denne kanalen siden 2006, og har 106 videoer. De bruker den til å dele tutorials og tips og triks for bruk av produktene deres. Du finner også klipp som behind-the-scene. For et merke som Mac, er dette en god kanal. De kan lage innhold direkte knyttet til produkter og trender, som er en viktig del av deres varemerke.

Ulemper
Det finnes noen ulemper ved bruk av Youtube. En av de er annonser. Det er vanskelig å selv styre hvilke annonser som blir vist på din video. Du kan ende opp med å få annonser fra konkurrenter. En utfordring noen bedrifter også kan ha er det tilpassningsverktøy. Det er utrolig få muligheter for bedrifter å tilpasse sine brukere. For Mac, kan annonsører være et problem. Jeg har selv aldri sett en Mac Cosmetics annonse på Youtube, men omtrent alle andre sminkemerker. Når det kommer til tilpassning, kan dette også være en ulempe for Mac. De er et kreativt brand, som jobber mye med farger og sterke uttrykk. Dette gjenspeiler selve looken på profilen deres dårlig.

Hvordan skal Mac bruke Youtube i fremtiden?
Noen hovedpunkter på hvordan de kan forsette bruken av Youtube:
– For noen år tilbake ga Youtube folk muligheten til å livestreame. De bør vurdere å livestreame tutorials eller proclasser slik at de er tilgjengelig for alle.
– Jobbe mer med profilen, få den til å se mer spennende ut å gjenspeile brandet. 

Andre kanaler Mac bruker
Mac Cosmetics bruker også noen fler kanaler. Det er Twitter, Tumblr og Google+. Det er viktig for en bedrift med en så bred målgruppe som Mac, å være på de sosiale kanalene folk bruker. Men med alle de forskjellige kanalene, må budskap og innhold endres for samme budskap vil ikke fungere på alle kanaler. Dette gjør de godt, og de deler innhold mellom kanaler, noe som vil gi kundene sjansen til å finne Mac andre steder.

Snapchat?
En kanal Mac bør vurdere å bruke er Snapchat. Et merke med et så visuellt uttrykk, bør bruke kanaler som fremmer dette. Snapchat har mer enn 100 millioner aktive brukere, og antallet bare vokser.
I Norge har Snapchar rundt 1,1 millioner brukere . Det hadde vært spennende for Mac og vurdert lokale snapchat kontoer, så de kan dele bilder og film direkte fra det landet brukeren er fra.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 18.56.40
Snapchat er en rask voksende kanal. Skjermdump hentet fra www.snapchat.com

Etiske utfordringer
Det er mange etiske utfordringer ved bruk av sosiale medier. Både ved bruk som privatperson og som bedrift. Den aller mest brutte regelen er bruk av verk som ikke er dine egne uten lov. Ved bruk av alle sosiale medier som Facebook og Instagram, bør Mac Cosmetics passe på uautorisert bruk av opphavsrettslig beskyttetde verk. Når man publiserer bilder og videoer andre har laget uten tillatelse, kan dette få store konsekvenser. Det samme gjelder ved bruk av for eksempel musikk og tekst.

Kilder:
Aalen, Ida, 2014. En kort bok om sosiale medier. Bergen

Expanded Ramblings http://expandedramblings.com/index.php/snapchat-statistics/ Lesedato 02/06/15

Facebook http://newsroom.fb.com/company-info/ Lesedato 22/05/15

Instagram http://instagram.com/about/faq/ Lesedato 20/05/15

Metronett https://metronet.no/statistikk-sosiale-medier-2014/ Lesedato 20/05/15

Neal McDevitt http://www.nealmcdevitt.com/assets/news/Top_10_Social_Media_Legal_Issues_FINAL.PDF Lesedato 02/06/15

SNL- sosiale medier https://snl.no/sosiale_medier22/05/15

Staude, Cecilie og Svein Thore Marthinsen. 2013. Sosial Kommunikasjon. Oslo: Kommuneforlaget AS

Youtube https://www.youtube.com/yt/about/) Lesedato 22/05/15

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *