For åtte år siden startet eventyret som i dag har endt med et sterkt navn i makeupindustiren. Søstrene Samantha og Nicola Chapman har gått fra å ha gode rykter i makeupindustrien, til å være elsket av både profesjonelle og vanlige mennesker over hele verden.
Pixiwoo_Dundas_Comms-634x740Pressebilde hentet fra http://www.dundascommunications.com/client/pixiwoo/  

Man hører stadig om suksesshistorier fra Youtube, men deres historien er unik.

Starten for Pixiwoo
Allerede i 2007 ble Youtube-kanalen Pixiwoo laget, men den første videoen ble ikke lagt ut før oktober 2008. Det var Nic som startet kanalen, da hun flyttet hjem etter å ha jobbet som profesjonell makeupartist i London for å starte familie. Da etterspørselen vokste, hang Sam seg på. De har en god dynamikk i forhold til stil og teknikker. Nic viste publikum røffere looks, men ment for det hverdagslige. Sam derimot, fokuserte på ”off-the-runway” looks og mer tekniske måter å legge makeup på.

Skjermbilde 2015-06-03 kl. 13.13.37
Nic Chapmans første Youtubevideo i 2008. Skjermdump hentet fra www.youtube.com/pixiwoo 

Real Techniques
De så behovet. Det manglet gode kvalitetsbørster for den vanlige kvinnen. De fikk tusenvis av henvendelser på Youtube om de kunne anbefale gode verktøy som ikke kostet alt for mye. Men de visste ikke hva de skulle anbefale. Sam ble så kontaktet av Paris Presents. De grublet lenge på idéen og testet børster, før de i 2011 lanserte den første kolleksjonen under navnet Real Techniques. Produktene er 100% dyrevennlige, som betyr at de er laget av syntet. I dag består kolleksjonen av sminkebørster og sminke.
Skjermbilde 2015-06-03 kl. 16.19.05
Real Techniques har et stort utvalg i fler prisklasser. Skjermdump hentet fra www.realtechniques.com

Youtube og andre sosiale kanaler
I 2005 la Jawed Karim, som er en av grunnleggerne, ut den første videoen på Youtube (Staude og Marthinsen 2013, 52). Youtube er en kanal hvor hvem som helst kan lage en profil og laste opp originalt innhold. En kreativ plattform, med over en milliard brukere. Dette er en sterk underholdningsplattform, hvor du også finner læringsrikt innhold. Youtube kan være en vanskelig plattform å bli lagt merke til alene på uten bruk av andre sosiale medier, for det blir nemlig lastet opp 300 timer med film hvert minutt.

Nic og Sam bruker i dag mange ulike kanaler både privat, for sin egen Youtube-kanal Pixiwoo og for Real Techniques. På bildet under ser du antall følgere på deres personlige profiler.
Skjermbilde 2015-06-03 kl. 16.49.57
Statistikk hentet fra søstrenes managment. Skjermdump hentet fra http://www.gleamfutures.com under Pixiwoo

Elsket på verdensbasis
Utover følgere i sosiale medier på verdensbasis, kan du også finne produktene deres lokalt og på nett over hele verden. I Norge, var det først nettbutikker som gjorde merket tilgjengelig for oss. De siste årene, har butikker som H&M, Lindex og Kicks fått inn de populære produktene.
IMG_5210 IMG_5209
Skjermdump hentet fra www.instagram.com

Familiebusiness
Det er kanskje ikke tilfeldig at Nic og Sam havnet i det baneløpet de gjorde. Deres navn er nemlig kjent i bransjen før deres tid. Både deres tante og mor har en fortid i makeupbransjen. Deres tante har jobbet med David Bowie og Princess Diana (https://realtechniques.com/story).

Det er ikke bare søstrene som har blitt kjente på Youtube, men brødrene også. De to yngre brødrene Jim og John har også oppnådd stor suksess på Youtube og andre sosiale medier.
IMG_5207 IMG_5211IMG_5212
Skjermdump hentet fra www.instagram.com

KILDER
Real techniques – Story https://realtechniques.com/story Lesedato 27.05.15

Staude, Cecilie og Svein Thore Marthinsen. 2013. Sosial      Kommunikasjon. Oslo: Kommuneforlaget AS

Youtube Press – Statistics https://www.youtube.com/yt/press/statistics.html Lesedato           01.06.15

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

1 Comment

Trine

Så gøy at du har valgt et tema som omhandler Youtube. Jeg har selv kun satt meg veldig godt inn i sosiale medier som FB, Instagram og Twitter. Så her lærte jeg mer om Youtube som kanal 🙂

Jeg har selv brukt disse to søstrene som inspirasjon, og jeg er imponert over det de har fått til. Jeg mener Youtube er grunnen til at de har blitt så store, om de for eksempel hadde valgt FB tror jeg ikke de hadde fått like mye respons og oppmerksomhet. Disse jentene har absolutt forstått hvordan Youtube skal brukes og hva de må gjøre for og nå langt i sin karriere.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *