B3

Når man hører om merker som kommer inn på markedet med øyenskygger og leppestifter til 5-6 dollar, og alle prater og skryter om produktene, begynner man å lure på om produktene virkelig er så gode som alle skal ha det til. Denne gangen var det LA-baserte Colourpop som skulle testes. De har øyenskygger, eyelinere, matte leppestifter, lipglosser, highlightere, konturpenner og blushere i alle regnbuens farger til en utrolig billig penge. Men hva skal man forvente?

Dessverre shipper ikke Colourpop til Norge. Det er nok derfor det har tatt meg så lang tid å bestille noe derfra. Jeg har i to år sendt mailer i ny og ne og spurt om det kommer internasjonal shipping, og har gang på gang fått beskjed om at de jobber med saken. Nå klarte jeg ikke vente lenger, og søkte meg inn på shippingtjenester på Google. Skummelt nok leste jeg mange skrekkhistorier ved bruk av slike tjenester, men en youtuber ved navnet Shannon Harris anbefalte Shipito. Jeg var fortsatt skeptisk. Var det kun reklame eller var dette hennes ærlige mening? Jeg vet ikke, men det verste som kunne skje var at jeg ikke fikk pakken min. Så klart er det kjipt, men produktene koster ikke all verdens. Jeg ville jeg prøve meg.

Et par ganger i året har Colourpop 20% salg på nettsiden deres. Denne gangen tok det helt av. Nettsiden var nede i mange timer, før det ble innført ett køsystem. Jeg ventet seriøst, i 6 (!!!!!!) timer før jeg i det hele tatt kom inn på siden. Da hadde jeg tjue minutter å handle, før jeg ble kastet ut igjen. Sprøtt? Ja. I mellom tiden gjorde jeg min research over produktene som var verdt å prøve. Youtube’ere og bloggere skrøt for det meste av alle produktene, og jeg noterte alle farger og finisher jeg likte på produktene jeg ville prøve. Da jeg endelig kom inn, var jeg klar for å bli ferdig med hele prosessen. Jeg søkte kun opp det jeg ville ha, noe var utsolgt, mens andre ting fikk jeg tak i. Jeg gikk inn for å betale, satt inn den amerikanske shipping-adressen Shipito hadde gitt meg da jeg lagde meg bruker og håpet på det beste.

Rundt en uke senere, fikk jeg mail fra Shipito om at pakken min var mottatt på deres lager i California. Det kom også bilde av pakken. Man kan også betale ekstra for at de skal åpne pakken for deg, ta bilde og sjekke at alt er der. Jeg hadde endelig kommet over opplevelsen uken før, men gruet meg veldig til å se hva de skulle ha for å sende pakken til meg. Det var en av de mest negative tingene jeg leste om tjenester som Shipito. Nemlig at det kostet flesk å få shippet det videre. Man kan på forhånd regne ut hva det vil koste deg, men da må du vite vekt og størrelse på pakken som ikke er så lett å vite.

Jeg holdt pusten da jeg klikket meg inn, men ble positivt overrasket da det billigste valget kun kostet 10 dollar på pakken min. Den veide 4lbs, var 22 cm lang, 17 cm bred og 8,5 cm dyp Dette var den tregeste shipping-måten, på 20-40 dager. Men det neste valget var på 32 dollar, så jeg valgte å ta det billigste valget og håpe på det beste. Jeg måtte også fylle ut deklareringsskjema på nettsiden da jeg betale de 10 dollarene. Det var veldig enkelt, og tok 2 minutter.

Rundt 25 dager senere lå det en postlapp i postkassa, og pakken var på postkontoret. Pakken var endelig framme. Når man betaler shipping får man flere valg om ekstra ting du kan velge at de gjør med pakken. Jeg valgte ekstra tape og fragile-klistremerke på pakken som kostet 2 dollar. Har opplevd flere ganger ved handling av produkter i USA at teipen de bruker har omtrent åpnet seg før jeg får den, så jeg tenkte dette var lurt i og med at den kunne være på farten i opptil 40 dager. Og pakken var veldig godt forseglet og alt var i godt behold. Ingen av produktene var ødelagte eller manglet.

Jeg hadde en veldig positiv opplevelse med både Colourpop (bortsett fra ventingen) og Shipito. Det er helt sikkert at jeg kommer til å bruke begge virksomheter igjen.

Hva jeg kjøpte og en liten review av produktene kommer om ikke lenge!

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

2 Comments

Stine

Bra innlegg og takk for tipset 😀 Endelig litt flere muligheter for oss når vi kan bruke slike tjenester! Gleder meg til å få pakken jeg nettopp bestilte fra Shipito, spennende å se hvordan det går.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *