Det er i dag uendelige muligheter for oss å få tak i produkter. Leter man godt, kan man få gode tilbud, finne nye merker og produkter man ikke har fått tak i før rett hjem i posten. Her kommer mine favoritt-nettbutikker, og hvilke merker jeg liker å handle på de ulike sidene.

Beautybay
Med ett rått utvalg og rimelig shipping-priser, er det denne britiske nettbutikken jeg først sjekker om jeg er på jakt etter noe. Jeg har i flere år nå handlet hos dem, og kun hatt en kjip opplevelse. Produktene er alltid godt pakket inn, og jeg har aldri (bank i bordet) mottatt ødelagte produkter. Kundeservice svarer raskt, og er alltid hyggelige.

Disse merkene handler jeg hos Beautybay:
– Anastasia Beverly Hills
– Cover FX
– Dose of Colors
– Makeupgeek
– Morphe Brushes
– Natasha Denona
– Z-palett

Negativer:

– Selv om det står 7-10 dager på den vanlige shippingen, har jeg aldri opplevd å få pakken min før 15 dager etter jeg har plassert min ordre. Det lengste det har tatt er 25 dager.
– Pass på valutakursen. Betalingen trekkes i pund, mens på nettsiden står prisene oppgitt i kroner. Jeg kjøpt ABH Glow kit som kostet 348 kr. Men jeg ble trukket 30 pund, som er 370 kr. Da ble det så klart pålegg av toll. Det står alltid før du betaler hvor mange pund som blir trukket, og det er lurt å sjekke valuta så du vet akkurat hvor mye du betaler.

Beautylish
Beautylish er en amerikansk nettbutikk jeg fant for noen år siden, som har merker det ikke er så lett å kjøpt i Norge. De har ikke verdens største utvalg, men de har fulle kolleksjoner av de merkene de har. Er du på jakt etter RCMA foundation paletter eller Viseart øyenskyggepaletter er dette stedet for deg.

Noe jeg setter pris på er nettbutikker jeg betaler toll til med en gang jeg handler, så jeg slipper å tenke på at jeg må betale når jeg henter pakken min. Det tilbyr Beautylish. De er rause med innpakningen, og jeg får alltid flere prøver av forskjellige produkter når jeg handler. Har kun hatt veldig positive opplevelser med Beautylish!

Disse merkene handler jeg hos Beautylish:
– Charlotte Tilbury
– Jeffree Starr
– RCMA
– Viseart

Negativer:
– Før hadde de gratis frakt til Norge over 50 dollar, men satsen er satt opp til 100 dollar for gratis frakt. De tilbyr kun ekspress-shipping til 20 dollar hvis man handler under 100 dollar. Det positive med dette er at du får pakken din kjapt.
Feelunique
Ett mekka for produkt-junkier. Denne britiske nettbutikken har alt fra hår-, sminke- og kroppsprodukter til gode priser. De har ofte gode tilbud på hele sortimentet, opptil 25% av hele nettbutikken og 3 for 2 på merker som Rimmel, Boni Sands og Bioderma. Er du på jakt etter britiske drugstore merker som Bourjois er dette nettbutikken for deg. Dette er den første nettbutikken jeg noen gang handlet fra da jeg var 15 år, og jeg har bare hatt gode opplevelser.

De har gratis frakt over 200 kroner. Jeg har opplevd mellom 10 og 20 dager Før ga de også tax-refund til norske kunder, men dette har de stoppet med. For meg er dette ikke noe negativt, dette er en veldig gammeldags nettbutikk-praksis som aldri var ment for å være permanent.

Disse merkene handler jeg hos Feeluniqe:
– Bioderma
– Embryolisse
– Eylure
– Fudge
– Maybelline
– Joico
– Zoella Beauty

Negativer:
– Upersonlig og klipp/lim svar på kundeservice. Jeg har sendt mail med spørsmål noen ganger, og fått utrolig vage og dårlige svar. Jeg har fått mye bedre hjelp på chatten de har. Den popper opp nederst til høyre på siden når kundeservice er åpent.

Andre nettbutikker jeg anbefaler
Skandinaviske nettbutikker:

Bangerhead ( ABH, By Terry, Glam Glow, NYX, Pixi)
Bli Vakker (Ardell, Benefit, Beautyblender, Bobbi Brown, Makeup Revelution)
Blush (Bare Minerals, NYX, Ole Henriksen, The Balm, Pureology)
Douglas (ABH, By Terry, Mac, NYX, Olaplex)
Eleven (Beautyblender, By Terry, Milani, Rimmel, Wet n Wild)
iGlow (Benefit, Glo Minerals, Sleek, Soap and Glory , The Balm)
Kicks (ABH, Estée Lauder, Mac, Vita Liberata, Urban Decay)
Nelly (Eylure, L’Oréal Paris, Make up Store, Rimmel, Sweed Lashes)
Nordic Feel (Milani, NYX , Real Techniques , Rimmel, The Balm)

Internasjonale nettbutikker
Beautybridge (Beautyblender, Becca, Peter Thomas Roth, Smashbox, Too Faced)
Cloud10Beauty (Blank Canvas, Eyelure, First Aid Beauty, Nip+Fab, Trilogy)
Cult Beauty ( Becca, Huda Beauty, Jouer Cosmetics, Sunday Riley, Ouai Haircare)
Guru Makeup Emporium (Ben Nye, Delilah, EX1, Make up Forever, Viseart)
IHerb (Bdellium Brushes , Eco Tools, Elf, Physicians Formula, Real Techniques)
Lookfantastic (Aveda, Ciaté London, EX1, Nars, Stila)
Love-Makeup (Bdellium Brushes, Kryolan, OCC, RCMA, Viseart)
Nordstrom (Bobbi Brown, Caudalie, Charlotte Tilbury, Lorac, Murad)
Precious about makeup (Ben Nye, Japonesque, Make up Forever, Sigma, Viseart)
Selfridges (Charlotte Tilbury, Christian Louboutin, Jo Malone, Nars, Tom Ford)
Sephora (ABH, Becca, Bite Beauty, Hourglass, Too Faced)
Space NK (Becca, By Terry, Chantecaille, Kevyn Aucoin, Rodial)

Ebay og falske produkter
Jeg har aldri handlet kosmetikk fra Ebay, og det er veldig liten sjanse for at jeg kommer til å gjøre det. Man vet rett og slett ikke om produktet er ekte eller uåpnet. I fjor gjorde politietaten i London en stor forskning angående innhold i falske produkter. Det er rett og slett motbydelig det de fant, og det gjør at jeg aldri vil ta sjansen. Du kan lese mer om saken her. Det lureste er å melde seg på nettbutikkenes nyhetsbrev, og følge med på blogger. Blivakker, Blush og Feeluniqe har salg flere ganger i uken, og merker som NYX, The Balm og Rimmel er alltid på tilbud. Salg av piratkopier er i utgangspunktet ulovlig, og blir du som kjøper tatt kan man måtte betale kraftige bøter.

Så klart finnes det også selgere på Ebay som har ekte varer. Leter man godt, leser reviews kan man finne limited-edition produkter og andre merkevarer til gode priser. Et tips fra meg er å se om selgeren som har produkter fra Kina. Har de det, er det 99% sjanse at produktene er falske.

Legg gjerne igjen dine nettbutikk-favoritter!

Written by Ida Therese Johansen

Student ved Markedshøyskolen, PR- og samfunnspåvirkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *